Grundejerforeningen HIRSEVÆNGET-RUGVÆNGET
10. april 1990
LOVE
Vedtaget på stiftende generalforsamling i Ølstykke den 3. oktober 1981.
§ 1.
Foreningens navn er "Grundejerforeningen HIRSEVÆNGET-RUGVÆNGET", og den omfatter udstykningen af matr. nr. 11 g og 11 h Skenkelsø by, Jørlunde, ifølge plan af 6. juli 1973 og har hjemsted i Ølstykke.
§ 2.
Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesse som grundejere.
§ 3.
Foreningen er upolitisk. Den kan uden ændring i nærværende lov tilsluttes eventuel sammenslutning af grundejerforeninger andetsteds, når dette vedtages på generalforsamlingen med to tredjedels flertal. Under samme betingelser kan foreningen tilsluttes hovedorganisationen af grundejere.
§ 4.
Ejerne af udstykningsplanens 24 grunde er forpligtet til at være medlemmer i foreningen.
§ 5.
Kontingentet pro grund fastsættes hvert år på generalforsamlingen for det kommende år. Kontingentet inkl. ydelser til veje og belysning m.m. betales forud for 1 år ad gangen, og restancer er bestyrelsen pligtig til med alle midler at inddrive, hvis de bliver over 3 måneder gamle, for restantens regning.
§ 6.
Bestyrelsen består af 3 medlemmer, der vælges på den ordinære generalforsamling. Tidligere bestyrelsesmedlemmer kan nægte at modtage valg, så længe der er grundejere, der endnu ikke har været medlem af bestyrelsen.
§ 7.
Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, kasserer og sekretær. Den fastsætter i øvrigt selv sin forretningsgang og fører protokol over forhandlinger og trufne beslutninger. Protokollen underskrives af de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer.
Bestyrelsen er berettiget til under ansvar overfor generalforsamlingen at engagere lønnet assistance i sager, hvor det skønnes nødvendigt, f.eks. advokat eller landinspektør.
§ 8.
Bestyrelsen repræsenterer foreningen udadtil i enhver henseende, såvel overfor offentlige myndigheder som overfor private. Den råder over foreningens midler i overensstemmelse med lovene og de på generalforsamlingen trufne beslutninger, samt behandler og træffer afgørelser i sager, som forelægges foreningen til generalforsamlingens eller bestyrelsens behandling. Foreningen tegnes i alle anliggender af mindst to bestyrelsesmedlemmer.
§ 9.
Medlemmerne hæfter solidarisk, een for alle og alle for een, for foreningens forpligtelser overfor tredjemand. Denne paragraf kan ikke ændres.
Generalforsamlingen er højeste myndighed i foreningen, og kun den kan give og forandre lovene samt vedtage optagelse af nye lån.
Den ordinære generalforsamling afholdes i marts måned og indkaldes med 14 dages varsel. Ekstraordinær generalforsamling skal indkaldes på samme måde, så ofte bestyrelsen finder det nødvendigt, eller 10 medlemmer forlanger det med angivelse af forhandlingsemne. Lovændringer kan kun ske, når to tredjedel er til stede, og to tredjedel af disse stemmer for. Er fremmødet ikke tilstrækkeligt, indkaldes til ny generalforsamling, og beslutningen træffes uanset mødtes antal, når to tredjedel stemmer for.
På forlangende skal afstemningen ske skriftligt. Generalforsamlingen ledes af en dirigent, der ikke må være bestyrelsesmedlem eller revisor i foreningen.
§ 10.
Bestyrelsesmøder afholdes, så ofte formanden finder det nødvendigt, eller når mindst 2 medlemmer af bestyrelsen kræver det. For at bestyrelsen kan være beslutningsdygtig kræves, at mindst 2 medlemmer er til stede.
§ 11.
Kassereren modtager foreningens indtægter og udbetaler alle af formanden anerkendte udgifter. Han fører en af bestyrelsen godkendt kassebog samt protokol over medlemmerne og underskriver alle kvitteringer.
Kassebeholdningen skal henstå på konto i sparekassen eller investeres i statsobligationer, og der kan kun hæves på denne af kassereren alene eller af to bestyrelsesmedlemmer i forening.
§ 12.
Regnskabsåret løbet fra l. januar til 31. december. Kassereren afleverer inden 31. januar årsregnskabet til formanden, som videregiver det til revisoren til godkendelse. Senest 8 dage herefter tilbagesender revisoren regnskabet til formanden med eventuelle bemærkninger. Regnskabet skal foreligge fuldt færdigt og revideret senest 15. februar.
§ 13.
Ethvert medlem er berettiget til een stemme for hver parcel, han/hun ejer. Der kan stemmes ved fuldmagt, ægtefælle eller myndige børn. På alle generalforsamlinger skal medlems- og forhandlingsprotokol være tilstede.
§ 14.
På den ordinære generalforsamling foretages:
- Valg af dirigent.
- Beretning fra bestyrelsen og foreningens virksomhed i det forløbne år.
- Fremlæggelse af det reviderede årsregnskab til godkendelse.
- Forslag fra bestyrelsen, herunder fastsættelse af kontingent.
- Forslag fra medlemmerne.
- Valg af medlemmer til bestyrelsen samt en suppleant; der afgår et medlem hver gang.
- Valg af revisor samt suppleant.
- Eventuelt.
Forslag fra medlemmerne eller sager, der af disse ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal skriftligt tilsendes bestyrelsen senest 8 dage inden den pågældende generalforsamling.
§ 15.
Alle valg og foreliggende sager afgøres ved afstemning. Til flertal for en afstemning kræver almindeligt stemmeflertal. Afstemning kan ske ved håndsoprækning, dog skal afstemning ske skriftligt, når blot eet medlem kræver det.
Ret til at deltage i forhandlingerne og afgive stemme på såvel ordinær som ekstraordinær generalforsamling har kun de medlemmer, der ikke er i restance.
§ 16.
De på generalforsamlingerne vedtagne og behandlede sager indføres i bestyrelsens forhandlingsprotokol, som underskrives af dirigenten og de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer.
§ 17.
Vedrørende lån:
Medlemmerne hæfter solidarisk, een for alle og alle for een, for ethvert lån og øvrig gæld, som foreningen måtte stifte eller pådrage sig.
18.
Generalforsamlingen vælger ved simpelt flertal en bestyrelse på 3 (tre) medlemmer. Der afgår et medlem hvert år - genvalg kan finde sted. Bestyrelsen er berettiget til at disponere over foreningens midler samt til at optage lån, som generalforsamlingen har vedtaget.
Ved udbetaling af de foreningen tilhørende midler indestående i pengeinstitutter skal der altid foreligge kvittering af enten kassereren eller af to bestyrelsesmedlemmer i forening.